Построение допустимых и оптимальных расписаний выполнения работ на одной машине - Зак, Ю.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто властивості допустимих і оптимальних послідовностей виконання завдань на одній машині за умов обмежень на терміни початку і закінчення виконання завдань і на часткові послідовності виконання робіт. На базі визначених властивостей і оцінок нижньої границі тривалості оптимального розкладу запропоновано методи точного і наближеного розв’язку сформульованої задачі послідовними алгоритмами оптимізації. Запропоновані алгоритми ілюструються числовими прикладами і можуть успішно застосовуватися для розв’язання цих задач за відсутності обмежень.