О скорости сходимости в асимптотическом разложении для эргодического распределения полумарковской модели управления типа (s, S) - Алиев, Р.Т.; Ханиев, Т.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто випадковий процес X(t) , що описує так звану модель керування типу (s, S). Досліджено граничну поведінку ергодичного розподілу процесу. Встановлено, що при достатньо великих значеннях параметра β = S - s ергодична функція розподілу процесу X(t) наближається до рівномірного розподілу на відрізку [s, S], а також отримано оцінку швидкості збіжності.