Порождающие паттерны проектирования в компьютерной лингвистике: Factory Method, Prototype, Singleton - Никоненко, А.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто питання використання породжуючих паттернів для розв’язання задач комп’ютерної лінгвістики. Наведено огляд основних властивостей паттернів Factory Method, Prototype, Singleton, суть та особливості використання, проведено порівняльний аналіз даної трійки з іншими породжуючими паттернами. Розглянуто структуру паттернів та можливості їх застосування в програмних системах при розв’язанні прикладних задач комп’ютерної лінгвістики. Для кожного паттерна наведено умови, за яких його використання є найбільш доцільним.