Качественный анализ одного класса популяционных моделей с комменсальным взаимодействием - Герасин, С.Н.; Яковлев, С.В.; Яловега, И.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Проведено якісний аналіз одного класу динамічних популяційних моделей, які взаємодіють за типом коменсалізму та конкурують за спільний субстрат. Досліджено питання щодо стійкості всіх стаціонарних станів. Аналітично знайдено всі особливі точки, отримано обмеження на характеристики росту видів та вхідні потоки субстрату та продукту. Проаналізовано якісні зміни у динаміці, що обумовлена варіаціями декількох параметрів системи, побудовано біфуркаційні діаграми для всіх особливих точок.