Построение оценок решений в модели противоопухолевого иммунитета с импульсными возмущениями - Марценюк, В.П.; Андрущак, И.Е.; Гвоздецкая, И.С. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Запропоновано модель протипухлинного імунітету з імпульсними збуреннями відносно популяції проліферуючих клітин. Отримано асимптотичні оцінки розв’язків рівнянь. Оцінки будуються на основі імпульсних диференціальних нерівностей для функцій типу Ляпунова