Нелинейные инварианты линейных циклов и собственные полиномы линейных операторов - Львов, М.С.; Крекнин, В.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Введено поняття власного полінома лінійного оператора, сформульовано алгоритм побудови власних поліномів і встановлено зв’язок між власними поліномами та поліноміальними інваріантами лінійних циклів програм. Основний результат роботи — побудова множини L-інваріантів циклів для операторів, жорданова форма яких містить нетривіальні блоки.