Розв'язування жорстких диференціальних рівнянь з використанням методу розвинення функцій в ряди нев'язок - Теслер, Г.С.; Гелемб’юк, Р.В. (2006)
У статті запропоновано новий спосіб розв'язування звичайних диференціальних рівнянь з використанням методу розвинення функції в ряд нев'язок. Описано алгоритм його практичного застосування. Здійснено порівняльний аналіз досліджуваного методу з існуючими методами чисельного розв'язування диференціальних рівнянь, зокрема, методом рядів Тейлора. Увагу сконцентровано на жорстких диференціальних рівняннях та системах. Проаналізовано перспективи подальшого дослідження у сфері застосування методу розвинення функцій за нев'язками до розв'язування диференціальних рівнянь.