Вуглецева наноелектронна елементна база інформатики. Ч. 3 - Войтович, І.Д.; Корсунський, В.М.; Лаврик, Ф.Т. (Математичні машини і системи, 2013)
Стаття знайомить читачів з новітньою елементною базою, яка може прийти на зміну кремнієвій елементній базі. Стисло описані властивості фулеренів, вуглецевих нанотрубок (ВНТ) і плівок графену та вже реалізовані на їх основі транзистори, логічні елементи, резистори, міжз’єднання, комірки пам’яті, надчутливі сенсори та пристрої відображення інформації. Вказано на їх переваги і перспективи впровадження вже у найближчі десятиліття.