Универсальная сеть Петри - Зайцев, Д.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Побудовано універсальну інгібіторну мережу Петрі, яка виконує довільну задану інгібіторну мережу Петрі. Граф інгібіторної мережі Петрі, її маркірування і послідовність спрацьовування переходів зашифровано як десять невід’ємних цілих скалярних змінних, поданих відповідними позиціями універсальної мережі. За рівнянням станів побудовано алгоритм виконання інгібіторної мережі, який використовує лише вказані скалярні змінні. Алгоритм закодовано інгібіторною мережею Петрі. Використано підмережі, які реалізують арифметичні і логічні операції, копіювання значень змінних.