Метод разрешающих функций в теории конфликтно-управляемых процессов - Чикрий, А.А.; Раппопорт, И.С. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Досліджено метод розв’язувальних функцій стосовно теорії конфліктно-керованих процесів. При цьому ключову роль відіграють зворотні функціонали Мінковського, за допомогою яких утворені спеціальні багатозначні відображення та відповідні розв’язувальні функції, тісно пов’язані з параметрами вихідного конфліктно-керованого процесу. При обґрунтуванні ігрових конструкцій та отриманні на їх основі змістовних результатів ефективно застосовано сучасну техніку теорії багатозначних відображень. Значну увагу приділено проблемам, пов’язаним з властивостями спеціальних багатозначних відображень та їх селекторів, що відіграють визначальну роль при доведенні тверджень.