Рынок ставок: анализ арбитражных ситуаций - Котляр, В.Ю.; Смирнова, О.В. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто техніку арбітража та специфічні для ринку ставок форми її застосування. Доведено відношення пропорцій прибутку та зобов’язань, а також незбиткової ціни ринку. Проаналізовано поняття спекулятивної і системної ймовірностей, умовно прибуткових та умовно збиткових результатів події на ринку, ефективність гральних стратегій. Розглянуто типову двопозиційну модель торгів на біржі.