Метод трапецоидов решения систем линейных неравенств и его реализация инсерционным моделированием - Львов, М.С.; Песчаненко, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Викладено новий метод розв’язання системи лінійних нерівностей — метод трапецоїдів, оснований на побудові канонічних форм системи лінійних нерівностей. Канонічні форми представляють розбиття опуклого многогранника розв’язків системи в об’єднання трапецоїдів, що не перетинаються. Результатом застосування методу є множина базисних векторів многогранника розв’язків системи. Наведено інсерційну модель даного алгоритму.