Двумерные стационарные структуры в параболическом уравнении с отражением пространственных переменных - Белан, Е.П. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Досліджено динаміку стаціонарних структур у нелінійному оптичному резонаторі з перетворенням відображення в двовимірному оберненому зв’язку. Математичною моделлю системи є скалярне параболічне рівняння з відображенням просторових змінних та умовою Неймана на квадраті. Досліджено еволюцію структур та їх стійкість при зменшенні коефіцієнта дифузії. Встановлено, що число стійких стаціонарних структур при цьому зростає. Використовується метод центральних многовидів та метод Гальоркіна.