Идентификация параметров задач термоупругости при нестационарном поле температур - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Побудовано явні вирази градієнтів функціоналів-нев’язок для ідентифікації градієнтними методами різних параметрів та термопружних станів складених тіл при неусталеному полі температур. Градієнти побудовано на основі результатів теорії оптимального керування станами багатокомпонентних розподілених систем.