Неклассические дифференциальные модели динамики пространственно-временных консолидационных процессов - Булавацкий, В.М.; Скопецкий, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Побудовано математичні моделі процесу фільтраційної консолідації насичених сольовими розчинами тріщинувато-пористих середовищ як без урахування, так і з урахуванням ефектів пам’яті. Запропоновано алгоритм чисельного моделювання динаміки консолідаційного процесу, наведено результати чисельних експериментів, досліджено взаємозв’язок між моделями.