О системах с повторными вызовами и переменной интенсивностью обслуживания - Лебедев, Е.А.; Пономарёв, В.Д. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто марковську модель системи з повторними викликами, в якій інтенсивність обслуговування залежить від числа вимог на орбіті. Метод дослідження базується на апроксимації вихідної системи системою з обмеженою множиною станів, для якої отримано явні формули стаціонарних ймовірностей. Також досліджується точність такої апроксимації.