Идентификация параметров эллиптико-псевдопараболических распределенных систем - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Для низки комплексних обернених задач відновлення параметрів багатокомпонентних еліптико-псевдопараболічних розподілених систем запропоновано обчислювальні алгоритми реалізації градієнтних методів на основі розв’язку прямих та спряжених задач у слабких постановках. Даний підхід виключає необхідність явної побудови функціоналів Лагранжа та використання функцій Гріна.