Смешанный эмпирический пуассоновский случайный процесс сферических сегментов - Семейко, Н.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Побудовано математичну модель змішаного емпіричного пуасонівського випадкового процесу сегментів (ВПС) на сфері S 2, за допомогою теорії змішаних емпіричних маркірованих точкових процесів. Знайдено моментну міру першого порядку ВПС для сферичних множин спеціального виду