Алгоритм декомпозиции геометрических объектов в 2D-задачах упаковки и раскроя - Стоян, Ю.Г.; Гиль, Н.И.; Романова, Т.Е.; Злотник, М.В. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Введено клас базових 2D-об’єктів, для яких відомі Φ-функції. Доведено теорему про розбиття довільних φ-об’єктів, межа яких утворюється об’єднанням дуг кіл та відрізків прямих на базові об’єкти. Запропоновано покроковий алгоритм, який реалізує декомпозицію довільних двовимірних φ-об’єктів. Розглянутий підхід ефективний для побудови Φ-функцій довільних об’єктів при математичному та комп’ютерному моделюванні 2D-задач пакування та розкрою. Наведено результати чисельних експериментів. Іл.: 16. Бібліогр.: 12 назв.