Решение задачи булева квадратичного программирования без ограничений методом глобального равновесного поиска - Шило, В.П.; Шило, О.В. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розроблено новий, оснований на використанні методу глобального рівноважного пошуку (ГРП) алгоритм розв’язання задачі бульового квадратичного програмування без обмежень. Проведено його порівняльне дослідження з кращими на даний час алгоритмами розв’язання цієї задачі. Показано переваги алгоритму ГРП як за швидкодією, так і за можливістю отримання кращих розв’язків.