Прямой метод отсечений для задач комбинаторной оптимизации с дополнительными ограничениями - Емец, О.А.; Емец, Е.М.; Олексийчук, Ю.Ф. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Запропоновано та обґрунтовано прямий метод відсікання для розв’язування комбінаторних задач оптимізації на полірозміщеннях з додатковими обмеженнями. Метод не дозволяє будувати лінійну оболонку множини полірозміщень і отримувати на кожному етапі допустимий розв’язок.