Алгоритмы параллельных вычислений для задач линейной алгебры с матрицами нерегулярной структуры - Химич, А.Н.; Попов, А.В.; Полянко, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто паралельні алгоритми прямих методів дослідження і розв’язування задач лінійної алгебри з розрідженими симетричними матрицями нерегулярної структури. Досліджено ефективність даних алгоритмів, отримано оцінки зверху коефіцієнтів прискорення і ефективності паралельного алгоритму трикутного розвинення розрідженої матриці. Наведено деякі результати чисельних експериментів на MIMD-комп’ютері.