Модуляторний і комодуляторний вплив препарату NSC-631570 на функціональну активність перитонеальних макрофагів мишей in vitro - Сківка, Л.М.; Позур, В.В.; Рудик, М.П.; Федорчук, О.Г.; Гром, М.Ю. (Доповіді НАН України, 2012)
Дослiджували вплив пухлино-селективного препарату NSC-631570 (Ukrain), застосованого самостiйно та у поєднаннi з патогенасоцiйованими бiополiмерами грампозитивних (пептидоглiкан, лiпотейхоєва кислота, екстракт цитоплазматичних мембран Staphylococcus aureus) та грамнегативних (лiпополiсахарид Escherichia сoli) бактерiй на метаболiчну активнiсть перитонеальних макрофагiв мишей in vitro. Показано, що при самостiйному застосуваннi NSC-631570 спричиняє помiрне посилення киснезалежного метаболiзму iнтактних клiтин i зростання їх аргiназної активностi. Спрямованiсть комодуляторної дiї препарату залежить вiд вихiдного функцiонального стану фагоцитiв.