Відщеплення фібринопептиду А викликає структурні перебудови в 118-134 ділянці Вβ-ланцюга молекули фібрин(оген)у - Урвант, Л.П.; Макогоненко, Є.М.; Березницький, Г.К.; Луговська, Н.Е.; Луговськой, Е.В.; Колеснікова, І.М.; Пидюра, М.О.; Позняк, Т.А.; Сторожилова, Н.С.; Комісаренко, С.В. (Доповіді НАН України, 2012)
Дослiджено механiзм експонування виявленої ранiше неоантигенної детермiнанти (NAD) фiбринспецифiчного моноклонального антитiла (монАТ) I-3c у 118-134 дiлянцi Вβ-ланцюга фiбрину. З використанням електрофоретичного i паралельно IФА та ППР аналiзу взаємодiї фiбрину desA з монАТ I-3c у присутностi пептиду GPRP показано, що експонування NAD є результатом внутрiшньомолекулярної перебудови Е-регiону мономера молекули фiбрин(оген)у, яка iнiцiюється вiдщепленням фiбринопептиду А.