Метод моделювання процесу підтримки прийняття рішень у конкурентному середовищі - Литвин, В.В.; Оборська, О.В.; Вовнянка, Р.В. (Математичні машини і системи, 2014)
У статті досліджується поведінка інтелектуального агента у конкурентному середовищі. Для моделювання поведінки обрано петлю OODA. Розглянуто взаємодію етапів петлі OODA (спостереження, орієнтація, прийняття рішення, дія) із онтологією задач та предметної області, в межах якої функціонує цей агент.