Оцінка якості класифікації зображень на основі матриці та коефіцієнтів точності - Альперт, С.І. (Математичні машини і системи, 2014)
У даній статті розглянуто такі коефіцієнти для оцінки точності тематичних карт, як повна точність класифікації, точність виробника, точність споживача та ризик Байєса. В роботі наведено деякі приклади. Враховуючи результати прикладів, встановлено певні закономірності та взаємозв’язки між точністю виробника та точністю споживача, встановлено взаємозв’язок між помилками omission та помилками commission для кожного класу. Розглянуто ризик Байєса, який використовується для оцінки неточності тематичних карт.