Функції управління і нагляду в ризик-орієнтованому підході до управління безпекою - Гречанінов, В.Ф.; Бєгун, В.В. (Математичні машини і системи, 2014)
У статті розглядаються сучасні проблеми регулювання безпеки в Україні. Описані функції управління й нагляду в управлінні безпекою в їх сучасному розумінні й ролі у процесах управління ризиками. Запропоновано нову стратегію і структуру державного нагляду на основі ризик-орієнтованого підходу. Оцінені ймовірності помилок контролю ризику за різними стратегіями державного контролю.