Термостабілізація підлог приміщень з максимальним акумулюванням тепла - Слесаренко, А.П.; Сорока, О.С. (Доповіді НАН України, 2012)
На базi розв’язання серiї зворотних задач теплопровiдностi запропоновано новий пiдхiд щодо iдентифiкацiї енергопотокiв у електротеплоакумулювальнiй системi обiгрiву примiщення, що одночасно забезпечує заданий рiвень нагрiву поверхнi пiдлоги та максимальне акумулювання тепла. Побудовано енергограми для систем нагрiвальних елементiв, якi демонструють можливiсть рацiонального використання тепла за рахунок його максимального акумулювання, й температурнi розподiли на поверхнi пiдлоги, що характеризують високий ступiнь термостабiлiзацiї.