Аналіз методів відбору найбільш інформативних спектральних каналів для вивчення об’єктів дистанційного зондування - Альперт, С.І. (Математичні машини і системи, 2014)
У даній статті розглянуто деякі методи вибору найбільш ефективних та інформативних спектральних каналів. У роботі також представлено метод Band Selection для аналізу гіперспектральних даних та автоматичну кластеризацію. Запропонований новий підхід для вибору спектральних каналів, заснований на використанні критеріальної функції інформативності спектральних каналів. У статті розглянуто та проаналізовано приклади, де використовується критеріальна функція інформативності