Моделі та методи аналізу і прогнозування складних процесів - Таран, В.М. (Математичні машини і системи, 2014)
Проаналізовано моделі та методи, які застосовуються до моделювання та прогнозування складних стохастичних процесів. Наведено класифікацію моделей та основних методів прогнозування. Для отримання об’єктивного прогнозу запропоновано використовувати декілька методів та моделей.