Сумісне модифікування монтморилоніту з одночасно гідрофобізуючою та реакційноздатною сполуками для отримання нанокомпозитів на основі поліуретанів - Савельєв, Ю.В.; Гончар, О.М.; Сєров, В.Г.; Литвяков, В.І.; Робота, Л.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розроблено спосiб модифiкування монтморилонiту (ММТ) з одночасно гiдрофобiзуючою та реакцiйноздатною сполуками з метою отримання нанокомпозитiв на основi полiуретанiв, дослiджено особливостi проходження сумiсної адсорбцiї на поверхнi ММТ.