Математичні моделі в системі підтримки прийняття рішень страхового забезпечення лікування онкологічних захворювань: підхід на основі динаміки Гомперца - Марценюк, В.П.; Андрущак, І.Є.; Гвоздецька, І.С.; Климук, Н.Я. (Доповіді НАН України, 2012)
Запропоновано математичнi моделi для системи пiдтримки прийняття рiшень у страховому забезпеченнi лiкування онкологiчних захворювань. Моделi включають як опис процесу росту онкологiчного утворення, так i багатостадiйнi ймовiрнiснi моделi з метою страхування.