Особенности рудообразующего флюида Новоконстантиновского месторождения урана (Украинский щит) - Фомин, Ю.А.; Демихов, Ю.Н.; Лазаренко, Е.Е. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розрахунок iзотопного складу кисню води в системi кварц – альбiт – карбонати – вода в iнтервалi температур 420–53 ºС довiв загальну тенденцiю її iзотопно-кисневоо полегшення у мiру остигання рудоутворювального флюїду. Зниження температури в системi i змiщення iзотопного спiввiдношення кисню на користь iзотопу ³²O має дискретний характер, вiдбиваючи прояви крихких деформацiй i вiдповiдно перерви мiнераловiдкладення. Значення δ^18 О (+2,8. . .−25,2‰) й δD (−40. . .−90‰) води пiдтверджують метеорну природу останньої.