Структура плівок немодифікованих фулеренів C₆₀, адсорбованих з фізіологічних розчинів на поверхні слюди і золота - Черепанов, В.В.; Сененко, А.І.; Прилуцький, Ю.І.; Марченко, О.А.; Наумовець, А.Г. (Доповіді НАН України, 2012)
За допомогою атомно-силової i сканувальної тунельної мiкроскопiї дослiджено структуру плiвок немодифiкованих фулеренiв C₆₀, адсорбованих з фiзiологiчних розчинiв 0,9% NaCl та Рiнгера на поверхнi слюди i золота, що є важливим для з’ясування механiзмiв їх специфiчної бiологiчної дiї та подальшого застосування у нанобiотехнологiях. Показано, що фулерени C₆₀ утворюють щiльноупакованi острiвцi товщиною в один моношар, а присутнiсть молекул C₆₀ у розчинах iстотно впливає на процеси росту кристалiв солi на згаданих поверхнях.