Статистична термопружна рівновага двошарової М-кутної труби за її обтискання та фрикційного нагрівання - Карпюк, Л.А.; Білан, Б.С. (Компьютерная математика, 2012)
Наукова стаття стосується вивчення термопружної контактної взаємодії двошарових трибосистем з геометричними недосконалостями, які перебувають під впливом рівномірно розподілених стискувальних нормальних напружень та фрикційного теплоутворення. Сформульовано та на основі застосування методу збурення форми границі побудовано наближені розв’язки нових плоских статичних задач термопружності для двошарових трибосистем.