Про паралельні алгоритми факторизації розріджених матриць - Попов, О.В. (Компьютерная математика, 2013)
Розглядаються блочні циклічні паралельні алгоритми факторизації дійсних квадратних розріджених невироджених матриць різної структури – стрічкової, профільної, нерегулярної тощо. Запропоновано блочно-циклічний паралельний алгоритм LU-розвинення стрічкової несиметричної матриці.