Виявлення змін у потоці відеоданих на основі аналізу багатовимірних часових рядів - Бодянський, Є.В.; Машталір, С.В. (Доповіді НАН України, 2012)
Запропоновано модель багатовимiрних часових рядiв, яка настроюється, на базi модифiкацiї алгоритму експоненцiйно зваженої стохастичної апроксимацiї для задачi пошуку змiн у вiдеоданих.