Математичне моделювання дифузійних потоків у випадково неоднорідній шаруватій смузі - Чапля, Є.Я.; Чернуха, О.Ю.; Давидок, А.Є. (Доповіді НАН України, 2012)
Для вивчення стохастичних дифузiйних потокiв домiшкової речовини в тiлах багатофазної випадково неоднорiдної структури запропоновано пiдхiд, за яким крайовi задачi дифузiї формулюються для функцiї потоку, а методи побудови розв’язку адаптуються для сформульованих задач. Розв’язано задачу i знайдено розрахункову формулу для усередненого за ансамблем реалiзацiй структури тiла дифузiйного потоку у смузi з випадково розташованим прошарком.