Побудова інтегральних рівнянь магнітоелектропружності на основі формалізму Стро - Пастернак, Я.М. (Доповіді НАН України, 2012)
На основi теорем про голоморфнiсть функцiй та умов ортогональностi Стро (Stroh) побудовано iнтегральнi рiвняння для неперiодичних та перiодичних задач магнiтоелектропружностi. Отриманi спiввiдношення записанi вiдносно розривiв фiзико-механiчних полiв на розiмкнутих або замкнутих контурах, що дало можливiсть побудувати аналiтичнi розв’язки для систем спiввiсних проникних та непроникних трiщин у магнiтоелектропружному середовищi.