Аналітичний розв'язок рівнянь автотипного синтезу зображення в колірному просторі ICaS - Шовгенюк, M.В.; Крик, М.Р. (Доповіді НАН України, 2012)
Записано загальне автотипне рiвняння синтезу N-фарбового кольорового зображення в новому колiрному просторi ICaS i сформульований основний принцип синтезу довiльного кольору зображення двома кольоровими та чорною фарбами, якi задовольняють умову мiнiмуму накладання фарб. Одержано аналiтичнi розв’язки частинних випадкiв автотипних рiвнянь.