Дослідження продуктів взаємодії 2'-карбоксидезоксибензоїнів та їх амідів з диметилацеталем диметилформаміду - Москвіна, В.С.; Шабликіна, О.В.; Туров, О.В.; Іщенко, В.В.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2012)
Дослiджено взаємодiю 2-(2-(4-гiдрокси(метокси)фенiл)-2-оксоетил)бензойних кислот i 1-(4-метоксифенiл)-2-(2-(морфолiн-4-карбонiл)фенiл)етанону з DMFDMA та показано, що у випадку бензойних кислот вiдбувається циклiзацiя в iзокумариновий цикл, а при використаннi амiдiв цих кислот утворюється єнамiнокетон. Запропоновано зручнi методи подальших синтетичних трансформацiй (Е)-3-диметиламiно-1-(4-метоксифенiл)-2-(2-морфолiн-4-карбонiлфенiл)проп-2-ен-1-ону в кислому середовищi та пiд дiєю гiдроксиламiну, гiдразину.