Мікроводорості колекції IBASU-A — ресурс біомаси для отримання біодизелю - Царенко, П.М.; Борисова, О.В.; Блюм, Я.Б. (Доповіді НАН України, 2012)
Для виявлення перспективних видiв мiкроводоростей — продуцентiв бiомаси для виробництва бiодизелю проведено скринiнг близько 500 їх видiв та штамiв з колекцiї IBASU-A Iнституту ботанiки iм. М. Г. Холодного НАН України. За продукцiйно-ростовими параметрами проаналiзовано попередньо сформовану колекцiю перспективних видiв-продуцентiв лiпiдiв iз 33 штамiв мiкроводоростей. Визначено 7 найперспективнiших штамiв мiкроводоростей за ростовими параметрами та приростом бiомаси як продуцентiв бiомаси для бiопалива.