Цитохроми дихального ланцюга мітохондрій ентероцитів тонкої кишки щурів при дії іонізуючої радіації - Степанова, Л.І.; Грубська, Л.В.; Хижняк, С.В.; Войціцький, В.М. (Доповіді НАН України, 2012)
Проведено дослiдження вмiсту комплексiв цитохромiв та убiхiнону у внутрiшнiй мембранi мiтохондрiй клiтин слизової оболонки тонкої кишки щурiв при разовiй дiї iонiзуючого випромiнювання низької потужностi (0,055 Гр/хв). Виявленi кiлькiснi змiни вмiсту цитохромiв груп b, c, a та зменшення вмiсту убiхiнону в мiтохондрiальнiй мембранi пiсля дiї iонiзуючої радiацiї в дозах 0,1, 0,5, 1,0 Гр через 1, 12, 24 год пiсля опромiнення, що може зумовити модифiкацiю функцiональних властивостей мiтохондрiй.