Моделювання просторово-поляризаційних параметрів спектральних характеристик вузькосмугових оптичних фільтрів - Пецко, В.І.; Міца, О.В.; Фекешгазі, І.В. (Компьютерная математика, 2014)
Приведено узагальнені зміни параметрів спектрів пропускання багатошарових інтерференційних структур (БІС) вузькосмугових оптичних фільтрів в залежності від поляризації та кута падіння паралельних потоків випромінювання відносно нормалі до їх поверхні. Отримані результати особливо актуальні для визначення ефективності використання збіжності або розбіжності потоків випромінювання в оптичних системах при наявності БІС.