Розробка біотехнології отримання рослин пшениці, стійких до стресових чинників (за матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 11 березня 2015 року) - Бавол, А.В. (Вісник НАН України, 2015)
У процесі досліджень експериментально обґрунтовано можливість отримання методом клітинної селекції рослин м’якої пшениці, стійких до комплексу стресових чинників, зокрема метаболітів збудника офіобольозної кореневої гнилі та модельованого водного дефіциту. Виявлено особливості мінливості геному пшениці за дії стресових чинників, що дозволяє з більшою ефективністю використовувати технологію клітинної селекції, сомаклональну мінливість та інші біотехнологічні підходи для вирішення генетико-селекційних завдань щодо цієї культури.