Творці тектоорогенії. Учитель і учень (до 110-річчя академіка В. Г. Бондарчука і 90-річчя академіка І. І. Чебаненка) - Шаталов, М.М. (Вісник НАН України, 2015)
Статтю присвячено геніальному українському вченому-геологу, основоположнику нового наукового напряму — тектоорогенії академіку Володимиру Гавриловичу Бондарчуку і його учневі, талановитому теоретику і практику, одному з найяскравіших представників знаменитої «бондарчуківської» тектонічної школи академіку Івану Іллічу Чебаненку.