Комбінаторне розпізнавання. Задачі та їх розв’язання - Білецький, В.І.; Донець, Г.П.; Ненахов, Е.І. (Теорія оптимальних рішень, 2012)
Наводиться постановка обмеженої та необмеженої задач комбінаторного розпізнавання. На прикладі задачі про вимикачі показано, яким способом треба розбити на групи множину вимикачів, щоб за мінімальну кількість спроб знайти потрібну кількість несправних вимикачів. Розглядується також задача вибору кількості однотипних елементів з двох заданих множин. Для кожної задачі приводяться формули оцінок мінімальної кількості спроб.