Конзистентність оцінки невідомих параметрів у моделях із сильно залежним шумом - Біла, Г.Д. (Теорія оптимальних рішень, 2012)
Розглядається нелінійна модель регресії з майже періодичною функцією та випадковим шумом за припущення, що шум є локальним функціоналом від гауссівського стаціонарного процесу із сильною залежністю. Досліджено періодограмні оцінки невідомих параметрів функції в заданій моделі та доведено їх конзистентність.