Динаміка процесу структуризації води в умовах неоднорідного енергоінформаційного довкілля - Грицик, В.В.; Войчишин, К.С.; Гульовата, Х.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Проаналiзовано сучасний стан питання структурної пам’ятi води та пiдходи до її вивчення. Описано методику дослiдження явища iнформацiйної структуризацiї водних розчинiв з надкоротким кроком вiдлiку. Наведено новi результати експериментальних дослiджень динамiки коагуляцiї та осiдання колоїдних розчинiв. Обгрунтовано можливiсть застосування колоїдних систем для монiторингу просторово-часової активностi енергоiнформацiйного довкiлля.