Про системи з повторними викликами та керованим вхідним потоком - Лебєдєв, Є.О.; Усар, І.Я. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджуються марковськi системи з повторними викликами i керованою iнтенсивнiстю вхiдного потоку. Для моделей такого типу знайденi умови iснування стацiонарного режиму, одержанi явнi формули та ефективнi алгоритми розрахунку стацiонарних iмовiрностей. Розглянуто застосування одержаних результатiв до розв’язання оптимiзацiйних задач в класi багатопорогових стратегiй.